11 mrt 2015

11 mrt 2015

Het L1NWS van L1TV met de volgende onderwerpen:

Minderjarigen in Zuid-Limburg geronseld voor wietplantages
Criminele organisaties in Zuid-Limburg laten minderjarige jongeren werken in wietplantages. Dat blijkt uit onderzoek van L1, na een undercoveractie en gesprekken met informanten. De leeftijd van de jongeren ligt tussen de 14 en 17 jaar. Ze worden met name ingezet om tegen betaling wiettoppen te knippen. Uit het onderzoek is gebleken dat het inzetten van minderjarigen in de wietteelt onder meer in Heerlen en Maastricht voorkomt.

Groen licht Buitenring Parkstad
De Buitenring Parkstad komt er definitief. De Raad van State veegde vandaag de laatste bezwaren van tafel. Beroep is niet meer mogelijk, waardoor de Provincie door kan gaan met de aanleg van deze autoweg om de Parkstad.

18 jaar cel voor Sjaalmoord
Jeanny P. moet 18 jaar de cel in voor de moord op de 82-jarige Käthy Maassen. De Kerkraadse oma Käthy werd in 2013 gewurgd met haar eigen sjaaltje. De zaak staat daarom bekend te staan als de sjaalmoord. Twee jaar na de dood van oma Käthy heeft haar familie nu eindelijk zekerheid over wie het heeft gedaan.

Camoufleren van een veerpont
Het veer van Afferden is bestormd door soldaten. Hun missie: de pont volledig camoufleren. De genietroepen hadden daar een kwartiertje de tijd voor. De speciale opdracht had te maken met een facebookactie. De winnaar mocht een opdracht verzinnen voor de militairen. Laat dat nu net de zoon van de veerman zijn. En wat zegt die dan: Camoufleer het veerpont van pap maar....

Mike Teunissen start in Volta Limburg Classic
Profrenner Mike Teunissen uit Ysselsteyn start in de Volta Limburg Classic. Na BMC heeft ook de Nederlandse World-Tour ploeg Lotto NL - Jumbo de deelnemerslijst ingeleverd bij de organisatie van de koers.

Straatvoetbal als hulpmiddel
Straatvoetbal wordt steeds vaker ingezet om meer jongeren aan het sporten te krijgen. In veel wijken in Limburg liggen al geplavuisde voetbal-  pleintjes. Ook mensen met een verslaving of dakloze jongeren worden geholpen door het straatvoetbal.

L1NWS
Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur
Volledige uitzendingen van het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/Gemist
Losse items uit het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/programma/l1video

Logo 1Limburg

Programma's