Viva Classic Live 2013

Afbeelding ter illustratie © L1
Zaterdag 3 oktober 11:00 | 23:00, maandag 5 oktober 14:05 | 16:00 en vrijdag 9 oktober 14:05 | 16:00 op l1 TV
Viva Clasic Live is een nog jong evenement in Venlo, met grote ambities voor de toekomst. De Markt in Venlo stond stampvol tijdens het concert.
Tijdens dit concert van 2013 maakt bariton Sef Thissen samen met het l’Orchestra Particolare o.l.v. Maurice Luttikhuis een reis door de wereld van de klassieke muziek. Thissen nodigde een aantal bijzondere solisten uit. Zo konden de mensen genieten van de prachtige stem van de Maastrichtste sopraan Claudia Couwenbergh. Daarnaast speelde de Venlose concertpianiste Susanne Hardick een meesterwerk van Mendelssohn. Als special guest haalde Thissen de Italiaanse tenor Stefano la Colla naar Venlo.
De opnames zijn begin september 2013 gemaakt tijdens de tweede editie van Viva Classic Live, waarvan het podium pal voor het historische Venlose stadhuis stond. Deze dag stond de binnenstad geheel in het teken van klassieke muziek. Het festival is een initiatief van de uit Venlo afkomstige Thissen.
Overdag was er concert waarbij 170 amateur-musici uit Venlo samen op het podium stonden. Het Venloos Symfonie Orkest was speciaal voor dit project aangevuld met liefhebbers en professionals tot een orkest van ruim 75 musici. Daarbij een groot gemengd koor en er werd podium geboden aan de laureaten van de Prix Dominique.
L1 TV werkt bij dit project samen met Omroep Venlo.