AvondGasten - 19 jan 2017

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
?AvondGast is een grote naam uit het wielrennen: Anna van der Breggen, Olympisch kampioen.
De vrouwenwielerploeg van Boels-Dolmans presenteerde zichzelf vanmiddag in Valkenburg. Het team van Boels-Dolmans is het beste team ter wereld. Vorig jaar werd die titel op de ploegentijdrit binnengehaald in Qatar. Dít jaar is de ploeg misschien wel nóg sterker. Want Olympisch kampioen in de wegwedstrijd, Anna van der Breggen, rijdt sinds 2 maanden ook voor het Limburgse team. Dit en meer in AvondGasten.
Verder:
De Venlose producent Reinier Selen start in mei met het draaien van een nieuwe film. "Rafaël" gaat over het waar gebeurde verhaal van Winny die uit alle macht probeert haar Tunesische man uit een Italiaans vluchtelingenkamp te krijgen zodat hij bij de geboorte van hun kind kan zijn.
Voordat de film kan worden uitgebracht heeft filmproducent Selen nog 300.000 euro nodig. Hiervoor is een stichting in het leven geroepen. Geldschieters kunnen geld in het project steken en als de film succesvol is krijgen ze hun investering ook weer terug als de film goed loopt. Over het verhaal en de financiering Selen.
En: van Pils naar Politiek met Harry Meens:
De directeur van bierbrouwerij Alfa in Schinnen heeft zich aangesloten bij de nieuwe politieke partij Forum voor Democratie. Waarom wil hij dat zo graag? Meens is lid van de zogeheten raad van advies van het FVD. Hij staat niet op de kandidatenlijst voor de kamer verkiezingen.
Op de site van de partij zegt Meens zich zorgen te maken over de onbegrensde globalisering, en de manier waarop het midden- en kleinbedrijf daardoor in de verdrukking raakt. Hij wil zich sterk gaan maken voor een beter ondernemersklimaat, meer economische dynamiek en minder regels. Staat daar ook het FVD voor? En vooral wat gaat hij adviseren?
In de adviesraad van het Forum voor Democratie zit ook de Maastrichtse advocaat Theo Hiddema.
Presentatie: Frans Pollux